Geschiedenis

Tennisvereniging TVR is formeel opgericht tijdens de eerste algemene ledenvergadering op 25 augustus 1993. Het initiatief voor de oprichting werd genomen door Emmie Jansen. “Ik wilde iets doen voor de jongeren”, aldus Emmie Jansen. Er waren in De Rips zoveel verenigingen, maar geen tennisvereniging. Sporten is belangrijk voor de jeugd. En tennis kun je al snel doen. Je hoeft maar met zijn tweeën of vieren te zijn. Om haar wens voor tennisbanen in het pioniersdorp kracht bij te zetten verzamelde ze zoveel mogelijk handtekeningen van dorpsgenoten.

Waar mensen waren kwam Emmie. Ze had 100 handtekeningen nodig om in aanmerking te komen voor een subsidie bijdrage door de Gemeente. Tijdens de carnaval ging ik de kroeg in. Met een biertje op werd een handtekening gemakkelijker gezet. Die voortvarendheid leverde Jansen uiteindelijk 390 handtekeningen op, waarmee ze naar het gemeentehuis van Bakel-Milheeze toog. En daar kreeg ze bijval Er werd door de Gemeente een budget vrij gemaakt voor twee tennisbanen en een paviljoen. Die banen werden aangelegd. Het paviljoen werd door de aspirant-leden gebouwd. En er schreven direct 135 leden in, veel voor een dorp als De Rips.

De vereniging koos vanaf het begin voor een recreatieve beoefening van de tennissport en men sloot zich ook aan bij de KNLTB. In oktober 1993 konden op het tennispark aan de Blaarpeelweg, pal naast voetbalvereniging Fiducia, de eerste van vele ballen worden geslagen. Nadat de oprichting van de vereniging in goede banen was geleid nam Ina Kroon het stokje over. In 1997 werden de douches en toiletten aan het paviljoen toegevoegd. En het clubhuis werd een meter opgekrikt omdat het te laag was. Lange mensen stootten hun kop.

Met een top van 160 actieve tennissers in 2000 bloeide de vereniging. Er is toen even een ledenstop geweest en er werd zelfs aan een derde baan gedacht. Er werden districtskampioenschappen behaald. Een jeugdteam speelde zelfs op landelijk niveau. Hoogtepunten waren ook de grastoernooien die TVR tussen 2004 en 2014 organiseerde. Daar kwamen mensen van Groningen tot Den Haag op af. Je had Wimbledon, Rosmalen en De Rips. Momenteel telt TVR ongeveer 65 leden. Een consequentie van schommelbewegingen in het dorp. TVR is een hele open en warme vereniging, het paviljoen wordt niet voor niets de derde baan genoemd. Gezelligheid wordt ook belangrijk gevonden.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com