gebruik van de banen

Schoonhouden
Het moet zoveel mogelijk voorkomen worden dat het kunstgras vervuild. Voordat de spelers de baan op gaan moeten ze zorgen dat de schoenen schoon zijn (gebruik de mat voor de ingang naar de banen). Door vervuiling zal de waterdoorlatendheid van de banen geleidelijk teruglopen; dit is dan ook de reden om de vervuiling te voorkomen en het kunstgras goed te onderhouden. Speciale vervuiling zoals kauwgom en glas moet voorkomen worden (dus geen kauwgom en drinkglazen op de baan!!).

Roken op de baan
Het is niet toegestaan op de banen te roken. Als er een smeulende peuk op het kunstgras valt zal er een onherstelbare smeltvlek ontstaan.

Glazen op de baan
Het is niet toegestaan drinkglazen mee te nemen op de baan (kunststof bidons uiteraard wel).

Schoenen
Voor kunstgras mogen dezelfde schoenen gebruikt worden als op andere banen. Er zijn ook speciale schoenen voor kunstgrastennisbanen. Er mogen geen scherpe uitsteeksels aan de schoenen zitten.

Bespeelbaarheid
Op kunstgras kan in principe het hele jaar door gespeeld worden. Als de baan echter glad is ten gevolge van aan gevroren ijs of sneeuw, mag de baan niet bespeeld worden i.v.m. kans op blessures en beschadigingen aan de baan. Gerard Lutters neemt de beslissing of er al dan niet gespeeld kan worden, tel. 599354.
Of er wel of niet gespeeld mag worden is alleen op de website van TVR (www.tvrderips.nl) te zien door middel van een RODE of GROENE vlag. De vlag wordt niet meer bij het paviljoen opgehangen!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com