alarminstallatie

Wat te doen bij het in- en uitschakelen van de alarminstallatie

Het Paviljoen is beveiligd tegen inbraak via een alarminstallatie. Beveiligd zijn de kantineruimte en de berging-buitendeur, dus niet de kleed- en doucheruimten. Een alarm wordt automatisch gemeld aan de Alarmcentrale. Het bedieningspaneeltje van de alarminstallatie bevindt zich naast de meterkast (bij binnenkomst via de voordeur: links achter in het Paviljoen). Er is één code voor zowel in- als uitschakelen van de alarminstallatie. De code wordt tegelijk met de Paviljoensleutel bij een van de sleutel-adressen opgehaald.

Uitschakelen van de alarminstallatie:
Toets binnen 30 seconden na het betreden van het Paviljoen de code in op het bedieningspaneeltje om de alarminstallatie uit te schakelen (toets alleen de 6 cijfers van de code in). Op het scherm verschijnt de tekst: SYSTEEM UIT.

Inschakelen van de alarminstallatie:
Toets de code in om de alarminstallatie in te schakelen en verlaat binnen 30 seconden het Paviljoen (toets alleen de 6 cijfers van de code in). Op het scherm verschijnt de tekst: SYSTEEM IN en daarna VERLAAT PAND.

Verlaat het Paviljoen en sluit de voordeur.

Als er iets misgaat bij het uitschakelen (bijvoorbeeld: de code wordt te laat ingetoetst, verkeerde code enz.) of bij het inschakelen (bijvoorbeeld: het Paviljoen wordt te laat verlaten enz.) zal het alarm (sirene) afgaan. Door opnieuw de juiste code in te toetsen zal het vals alarm stoppen. Vervolgens moet dan telefonisch aan Gerard Lutters (0493-599354) of, in geval Gerard niet bereikt kan worden, Antoine van de  Akker (06-10798544) gemeld worden dat er een vals alarm is geweest (bij de telefoon hangt een telefoonlijst). Gerard (of Antoine)  neemt dan vervolgens contact op met de Alarmcentrale.

 
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com